Taal is mijn bondgenoot

"Je kunt zoveel meer bereiken met het helder formuleren van je teksten.”

Jaren geleden toen ik alleen tekstschrijver was, vroeg een vriend aan mij of ik dat wat ik deed – helder schrijven – ook kon leren aan andere mensen. Om te beginnen in zijn bedrijf. Natuurlijk kon ik dat! Sterker nog: ik bleek er erg goed in te zijn en het zelf heel erg leuk te vinden!

De trainer in mij was geboren. Het leukste van mijn vak is niet eens het schrijven, alhoewel ik dat tot in mijn haarvaten beheers. Nee, het leukste is dat ik mensen inzichten breng, ze hun doelen leer zien en gemak in schrijven kan bij brengen.

Ik hou ervan om jouw doel helder te krijgen. Schrijven is daarbij het middel om vervolgens dat doel te bereiken. Gewapend met een gereedschapskist vol handige tips en trucs leer ik jou sterke teksten te schrijven.

Plezier staat voorop. Zodra ik bij een bedrijf een groep heb getraind, wil de groep het hele bedrijf
wel op cursus sturen. In de wandelgangen hoor ik: “Heb jij vandaag die schrijftraining? Die is leuk!” En dat is heel fijn om te horen, maar nog beter is het resultaat: heldere communicatie naar klanten en tussen collega’s onderling.

Taal is mijn bondgenoot en ik maak haar ook jouw bondgenoot. Door jaren in het buitenland te zijn geweest, kijk ik anders naar onze eigen taal. Mijn blik is meer analytisch en altijd gericht op
communicatie. Datzelfde zie je terug in de keuze voor mijn studies: een sterk analytische studie
Milieuhygiëne en de communicatieve studie Nederlandse Taal en Letterkunde. Het levert jou en mij inzichten op waardoor jij ook straks kan zeggen: taal is mijn bondgenoot.

Trainen volgens de nieuwste inzichten, dat is wat ik doe. Daarvoor heb ik de postdoctorale
docentenopleiding aan de VU gedaan. Want ik vind het belangrijk dat je bij mij wat leert zonder het gevoel te hebben in de schoolbankjes te zitten.

Volg mijn training Helder Schrijven in 1,5 dag.